Változási vázrajz készítés

-

Változási vázrajz készítés

Változási vázrajz

A változási vázrajz az állami ingatlan-nyilvántartási térképi adatbázis tartalmának, továbbá a jogok és tények változását eredményező digitális és papíralapú földmérési munkarész.

Változási vázrajzokat a következő általam kínált szolgáltatásokban, munkatípusokban készítek:

Munkadíjak, költségek

Az egyes földmérési munkák kiinduló árairól, és a változási vázrajz árakról az Árlistában tájékozódhat.

Változási vázrajz záradékolása

A változási vázrajzok vizsgálatát követően az ingatlanügyi hatóság a jogszabályoknak megfelelő változási vázrajzot záradékkal látja el. A záradék igazolja, hogy a benyújtott változási vázrajz és dokumentáció megfelelt a jogszabályi előírásoknak, és azt, hogy a változási állomány beilleszthető az ingatlan-nyilvántartási térképi adatbázisba.

A változási vázrajz érvényessége

A változási vázrajz érvényességét ennek a záradéknak az érvényessége határozza meg, ez a jogszabályokban meghatározott időtartam. A legtöbb változási vázrajznál a változási vázrajz érvényessége, a záradék a keltezéstől számított egy évig hatályos, viszont vannak olyan munkák ahol nincs a változási vázrajz érvényességének határideje, ellentétben nyilvántartásba veszik a vázrajzot, például telekhatár kitűzési változási vázrajznál vagy a társasházi alaprajzoknál.

A változási vázrajz tartalma

A változási vázrajz tartalma egyes munkák esetében más és más. A változási vázrajz tartalmi követelményeit a kapcsolódó jogszabályok részletezik. Az egyes földmérési munkákhoz tartozó változási vázrajzokat ennek megfelelően készítem el.

Ajánlatkérés

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Változási vázrajz
Kapcsolat
Close Search Window