Telekcsoport újraosztás

-

Telekcsoport újraosztás

Telekcsoport újraosztás

A Telekcsoport újraosztás fogalma: kettő vagy több telekből, eltérő számú, de egynél több telek kialakítása. A munka eredménye a telekcsoport újraosztási változási vázrajz.

Telekcsoport újraosztás jogszabályi feltételei

A telekalakítási eljárások (így a Telekcsoport újraosztás) esetén a földrészletek határvonalának változásáról változási vázrajzot kell készíteni. A vázrajzok készítése során az egyes földügyi eljárások részletes szabályairól szóló kormányrendelet, a helyi építési szabályzat által meghatározott előírásokat és a telekalakításról szóló miniszteri rendelet előírásait is figyelembe kell venni.
Az adott Telekcsoport újraosztás munkákat csak akkor engedélyezi a főépítész, ha az a telekalakítás szabályainak megfelel. A Telekcsoport újraosztás során minden kialakuló telek méretének (szélesség, terület) meg kell felelni a Helyi Építési Szabályzatnak és minden érintett jogszabálynak. Az összes kialakuló telek köz- vagy magánútról gépjárművel közvetlenül megközelíthetőnek kell lennie.

Telekcsoport újraosztás folyamata

A Telekcsoport újraosztás menete:

  1. Első lépésben el kell készítenem az adott Telekcsoport újraosztás földmérési munkát. A változási vázrajzokat, telekalakítási helyszínrajzokat. Az irodai munkát helyszíni felmérés előzi meg.
  2. A földhivatali vizsgálatot és a záradékolást követően el kell indítani a telekalakítási-engedélyezési eljárást.
  3. Ezt követően az adott munkarészek a Főépítészhez kerülnek és ha a munka megfelel a helyi építési szabályzatban és egyéb rendeletekben leírt kritériumoknak, úgy engedélyezik a Telekcsoport újraosztás.
  4. Utolsó lépésként az ingatlan-nyilvántartási átvezetést kell intézni a földhivatalnál. Szükség esetén ügyvéd intézi és adásvételi szerződés vagy egyéb ügyvédi okirat szükséges ha több érintett fél van. Ekkor az összes fél hozzájárulása is szükséges.

Telekcsoport újraosztás díja

Mennyibe kerül a Telekcsoport újraosztás?

Az Telekcsoport újraosztás munka kiinduló árairól az Árlistában tájékozódhat.

A Telekcsoport újraosztás ára a következő tényezők alapján módosulhatnak:
Mik a változás előtti telkek tulajdonságai, megközelíthetősége. Valamint

telket szeretnénk létrehozni a telek újraosztásával. Az adott Telekcsoport újraosztás munka árát az is módosítja, hogy mi az érintett telkek fekvése (belterület, zártkert, külterület).
A földmérési munkadíjon kívül a Telekcsoport újraosztás költsége a kiszállási díjat és a földhivatali költséget tartalmazza.

Ajánlatkérés

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Telekcsoport újraosztás
Kapcsolat
Close Search Window