Társasházi alaprajz készítés

-

Társasházi alaprajz készítés

Társasház alaprajz

Új társasházak alapításához, illetve meglévő társasházak alapító okiratának módosításához 2014 január 1-től a 8/2018 AM rendeletnek megfelelő digitális társasház alaprajzot kell benyújtani a földhivatalba. Új társasház alapításakor minden szintet tartalmaznia kell a társasházi alaprajznak, módosításkor csak a változott szint alaprajzát kell elkészíttetni a társasházi lakás alaprajzhoz.

A társasház alaprajz készítésének folyamata:

A munka megkezdése előtt egyeztessen velem, adjon át minden rendelkezésre álló társasházi alaprajzot, műszaki dokumentációt. Rendelkezésre álló adatok függvényében a következő három eset fordulhat elő:
Alaprajz módosításhoz szükségem lesz még az eredeti alaprajzokra és az alapító okiratra is, ezt sajnos nem minden földhivataltól kapom meg az adatszolgáltatás keretében

Fontos: a Földhivatal csak abban az esetben záradékolja a változási vázrajzokat ha az épület maga már szerepel az ingatlan-nyilvántartásban (térkép, tulajdoni lap). Ha ez még nem történt meg, akkor először az épületfeltüntetést kell elkészíteni. Majd, ha megtörtént az épület ingatlan-nyilvántartási átvezetése, akkor lehet beadni a társasház alapító okirat mellékletéül szolgáló változási vázrajzokat földhivatali vizsgálatra és záradékolásra.

Társasház alaprajz ár

Több tényező van ami meghatározza egy többlakásos társasháznak, a társasházi alaprajz elkészítésének munkadíját.
A Társasház alaprajz árát kialakító tényezők:

Az árakról részletesen az Árlistában tájékozódhat.

Ajánlatkérés

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Társasházi alaprajz
Kapcsolat
Close Search Window