Geodéziai felmérés (tervezési alaptérkép)

-

Geodéziai felmérés (tervezési alaptérkép)

Geodéziai felmérés (tervezési alaptérkép)

A geodéziai felmérés (geodéta felmérés) során Egy területet földmérési műszerekkel felmérek, (feltérképezem) vízszintes és magassági értelemben is. A munka által megkövetelt pontosságának megfelelően választom ki a geodéta felmérés során használt műszereket és egyéb segédeszközöket.

Új létesítmények tervezési faladatainak elengedhetetlen alapja a geodéziai felmérést követően elkészített tervezési alaptérkép.

A tervezési alaptérkép tartalma

A geodéta felmérés eredményéül létrejövő tervezési alaptérkép tartalmazza:
Engedélyköteles tervezésnél ezt az építési hatóság meg is követeli, a geodéziai felmérés az engedélyezési dokumentáció kötelező része. A munka menete: Jogerős földmérési alaptérkép beszerzése az illetékes földhivatalból, helyszínen történő felmérési munkák elvégzése, tervezési térkép megszerkesztése.

A Geodéziai felmérés menete

  1. Első lépés a helyszíni mérés előkészítése. Megszerzek minden meglévő alaprajzot, helyszínrajzot és a hatályos jogi határokat és a épületeket tartalmazó földhivatali térképi állományt, ami szükséges lehet a geodéta felméréshez.
  2. Helyszíni szemlét végzek. Eldöntöm hogy milyen mérési módszerekkel és milyen műszerekkel kell majd elvégeznem a geodéziai felmérést
  3. A következő lépés a helyszíni felmérés amely során megmérem a munka elkészítéséhez szükséges természetbeni állapotot: a telken fellelhető összes épületet, építményt, a jogi és a helyszíni állapotot, utakat, árkokat, a tereptárgyakat, a közműveket, magassági viszonyokat, és az összes lényeges elemet.
  4. Miután elvégeztem a szükséges geodéziai felmérést, elkészítem az összes munkarészt és a tervezési alaptérképet.

Geodéziai felmérés árai

Az Geodéziai felmérési munka kiinduló árairól az Árlistában tájékozódhat.
A geodéziai felmérés árak a következő tényezők alapján módosulhatnak:
Ezért minden geodéta felmérés esetén egyedi árajánlat érvényes. Mivel a munkadíj sok tényezőtől függ, nem lehet minden munkára érvényes díjakat meghatározni. Csak az előzetesen megbeszélt költségek és munkadíj van mely az adott munka méretéhez van igazítva.

Ajánlatkérés

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Geodéziai felmérés
Kapcsolat
Close Search Window