Épület alap kitűzés

-

Épület alap kitűzés

Épület alap kitűzés

Tervezett építmény, ház alap sarokpontjainak és egyéb szerkezeti elemeinek megjelölése a helyszínen. A földmunkagödör ásásához fakarókkal, szerelőbetonon hilti-szeggel vagy Filc tollal. Építkezés megkezdése előtt feltétlenül érdemes az épület alapjának töréspontjait földmérővel kitűzetni. Az épület alap kitűzés akkor is elvégezhető, ha a telek még nincs bekerítve.
Amennyiben valamilyen épületet tervez építtetni a jövőben, nem szabad a ház alap kitűzésén spórolnia!
Bár elméletben egy, hozzáértő kivitelező (ha a kerítés hivatalosan a jogi határon fut) egy kisebb méretű családi ház alapját meg tudja határozni a helyszínen. Viszont sok esetben a kerítéssel vagy az épület alap meghatározásával problémák lehetnek, ami később több milliós károkat okozhat (vita és pereskedés a szomszéddal, építésügyi bírság/büntetés, egyéb jogi következmények)

Ház alap kitűzés Folyamata:

  1. A legtöbb esetben még a tervezés előtt elvégzem az előzetes helyszíni felmérést, a geodéziai felmérést.
  2. Új létesítmények tervezési faladatainak elengedhetetlen alapja a geodéziai felmérést követően elkészített tervezési alaptérkép. Ez tartalmazza a jogi és a helyszíni állapotot, tereptárgyakat, minden meglévő épületet és építményt, közműveket, magassági viszonyokat.
  3. A tervező ezt is figyelembe véve, megtervezi az épületet. Az alaprajzokat elküldi nekem.
  4. A tervezőtől kapott alaprajzok alapján elvégzem az épület alap kitűzését. Meghatározom a helyszínen az épület sarokpontjait és egyéb szükséges szerkezeti pontjait. Amennyiben szükséges többszöri kiszállással (előzetes földmunkához, kész betonalapra…)

Épület alap kitűzés ára

Az épület alap kitűzési munka kiinduló árairól az Árlistában tájékozódhat.

Az épület alap kitűzés ára a következő tényezők alapján módosulhatnak:

Ajánlatkérés

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Épület alap kitűzés
Kapcsolat
Close Search Window